Službeni blog
Armin
Blog
utorak, travanj 15, 2008
Ćao blogeri!

Evo nisam se javljao neko vrijeme, jer sam bio dosta zauzet. Jedan od glavnih krivaca za manjak vremena je bila jedna knjiga koju sam evo upravo maloprije procitao. Ostavila je tako jak dojam na meni da sam to jednostavno morao podjeliti sa vama!

Naime, o kojoj se knjzi radi?

Riječ je o knjizi pomalo čudnog, ali jednostavnog naslova - " K A L A H A D - Sjenke Prošlosti " .

Knjiga je pisana u vidu fantastike, što je po meni, danas jako popularan žanr. To je ono tipa Gospodar Prstenova ili Harry Potter. Ja inače volim taj žanr, te sam jako uživao u čitanju Harry Pottera. 

No sada kad je Harry Potter završio, mislim da sam našao solidnog zamjenika knjizi. Čudno mi je to opisati... 

Knjiga jako podsjeća na Harry Pottera i sadrži mnogo sličnih (skoro istih stvari), ali umjesto da mi to smeta, nekako smatram da je to možda i najbolji dio toga. 
Jednostavno sam našao dostojnu zamjenu Harryu - sada imam jednu drugu knjigu da joj jedva čekam nastavak.  Kalahad me tako podsjeća na Harry Pottera, a jednostavno nije Harry Potter - radnja se također odvija u jednom dvorcu gdje se djeca treniraju od malih godina da budu plaćenici ali dvorac je bitno drugačiji od Hogwartsa. Bit je u tome što je to za mene kao svojevrsni nastavak Harry

Od djece koji treniraju tamo u tom dvorcu (koji se zove Velveron) neki će postati ratnici, neki magičari, neki lopovi...

Sve je nekako kao u igrama, tako da sam imao i dojam da igram neku igru dok sam čitao.

Knjiga prati jedno siroče po imenu Kalahad, koji je u dvorac dospjeo nakon što je u ratu izgubio obitelj. Tamo ga nalazi jedan stari poznanik njegova oca i prihvaća ga kao da je njegov. Isto što mi se sviđa je da svi likovi imaju neku mračnu tajnu u svojoj prošlosti, što dovodi do nevjerojatnih zapleta. Knjiga ga prati sve do završetka tok školovanja tamo. Neću vam govoriti o čemu se točno radi, ali moram ću vam reći da je čitava knjiga bazirana na stalnoj akciji - skoro da nema dosadnih opisa, stalno se nešto događa. Često mi se događalo da bude "evo samo da završim ovo poglavlje pa idem spavati", a onda se prevarim i nastavim čitati jer kraj jednog poglavlja bi uvijek bio početak novog...

Nekim mojim poznanicima se to sviđa, ali ja osobno mislim da je pisac mogao pisati malo manje brutalne opise, jer knjiga stvarno ne štedi nikakvih opisa (pa ni kad vampir upadne u jednu sobu prepunu djece), ali to je na vama da odlučite da li vam se to sviđa.

Dakle, knjiga se zove "KALAHAD : Sjenke Prošlosti". Napisao ju je Adrian Vispen. Ako budete imali priliku da je pročitate, napišite mi šta mislite o njoj. Jednostavno me zanima tuđe mišljenje o svemu tome... pogotovo o načinu na koji je završila. 

A pročitao sam i negdje da pisac planira dosta nastavaka, tako da jedva čekam! :D

Puno vas voli,
Armin

armin @ 19:50 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
Film

 
Index.hr
Nema zapisa.